Copilul încăpățânat de azi, antreprenorul de succes de mâine?

Să avem răbdare 30 de ani? Un studiu explică de ce copiii încăpățânati devin oameni de succes.

Un studiu recent, care a urmărit comportamentul elevilor din primii ani de şcoală până la maturitate, a descoperit că cei care încalcă regulile sau sunt mai îndărătnici, devin adulţi de succes, cu venituri peste medie.

Copiilor între 8 şi 12 ani le-a fost evaluată conştiinciozitate, sentimentul de a avea dreptul să facă ceva sau gradul de sfidare. Peste patruzeci de ani, cercetătorii au luat din nou legătura cu participanţii la studiu pentru a vedea cum au devenit ca adulţi. Încălcarea regulilor şi sfidarea părinţilor au fost trăsăturile care au prezis cel mai bine succesul lor la maturitate.

O explicatie ar putea fi ca aceşti copii sunt mai competitivi, ceea ce ii face sa isi doreasca si sa obtină note mai bune. Ei cauta pâna la maturitate să intre in competitii cu oricine, pentru orice, fie că vorbim de note, sport, iubiti, iubite sau venituri.

Părinții pot să se foloseasca de această atitudine si să îi fomeze ca viitori lideri. Singura cale este de a merge cu ei pe acest drum și să simta că urmăriți același scop. Este necesar să fiți vântul care suflă în panze. Romania are nevoie de noi generatii de lideri puternici, deoarece avem o criza de leadership la nivel national.

Important este ca noi să îi oferim cei "7 ani de acasă", să îi învățăm ce înseamnă respectul pentru semeni și iubirea față de frumos.

 

Mult succes cu micii poznași!

 

 
03-2019
0 comentarii

0 comentarii