Serialele de comedie cu care au crescut cei născuți în anii 80'

Născut în 85', am așteptat televizorul NEI, color ( Doamne ajuta 😁), până prin 92'. Televizorul (telefonul de azi), a fost cea mai importantă schimbare de după 90' din punct de vedere social. Primele desene animate de pe Cartoon Networks au fost cele care ne-au făcut copilăria mai frumoasă.  Serialele de comedie ne-au făcut adolescența, viața de cuplu sau de familie mai frumoase. Cum nu exista Netflix, HBO sau chiar internetul ( ce bătrân sunt 😅), singurele variante erau doar serialele de pe ProTV și de pe două sau trei canale ( NU Acasă TV, jur 🙃). 

Serialele și-au pus amprenta pe viața noastă, ne-au "umplut" serile, ne-au ajutat să socializam sau chiar ne-au influențat comportamentul.

1. Salvați de Clopoțel 

Primul serial pe care îl țin minte și care a pus amprenta pe viața mea de adolescent, a fost "Salvați de Clopoțel". O comedie cu adolescenți de liceu din Los Angeles. Toți am vrut la un moment dat să fim ca Zack, Slater sau Kelly, Jessie și Lisa. Amuzantul Screech a jucat un personaj care a scos multe porecle pentru mulți adolescenți, fiind un fel de "dorel" în cazul muncitorilor. Vă aduceți aminte și de unul dintre puținii directori simpatici de școală, Mr. Belding?

2. Familia Bundy 

Un serial care a modificat tot ce știam despre conceptul de familie, o parodie (așa sper că a fost gândită) unde Al (soțul),era fericit doar când era plecat de acasă, Peggy (soția, casnică), era fericită doar când mergea la cumpărături, Kelly (fata lor), schimba iubiții în fiecare zi, pentru că nu avea nimic de învățat la școală și Bud (băiatul lor), era inteligent dar total nepopular. au prezentat partea mai puțin frumoasă a familiei, o contrapondere la filmele care prezentau familia americană ca fiind perfectă. Cert este că meseria de vânzător de pantofi nu a mai fost la fel după acest acest film. 

3. Prietenii Tăi 

Probabil cel mai popular serial de comedie din toate timpurile, Prietenii Tăi au devenit și prietenii noștri. În viețile lor ne-am descoperit poveștile. Ne-am regăsit pe noi sau prietenii noștri în zăpăcitul și sufletistul Ross, în Chandler care își ascundea nesiguranța în glume, în Joey cel cuceritor dar "slab de înger", în frumoasa și răsfățata Rachel, în Monica cea maniacă sau ciudata și simpatica Phoebe. Este serialul care ne-a trecut de la adolescenții ce căutau doar distracția, la cei cu probleme cotidiene, cu nevoi financiare, despărțiri, căsătorii, certuri, job, șomaj sau copii. A fost foarte grea despărțirea și ultimul episod a făcut sute de mii de români să suspine. A fost ca și când a trebuit să lăsăm o bună parte din noi în urmă. 

4. Seinfeld 

Serialul despre nimic a adus replicile din serial în viețile noastre. Serialul a fost un fenomen în toată lumea. Elaine, Jerry, Geroge și incredibilul personaj, Kramer, au luat banalul cotidian și l-au transformat în momente fabuloase de comedie. 

5. Dragul de Raymond 

Suntem mai mari, am trecut peste adolescență, am început să ne facem oameni serioși și ni s-au schimbat un pic gusturile. Dragul de Raymond este un serial amuzant, pentru familie, unde un cuplu tânăr căsătorit, încearcă să facă față vieții de familie. Au trei copii, socrii bagăcioși care stau la câțiva metri de ei și un cumnat polițist, individios pe realizările fratelui. O comedie frumoasă, relaxantă care a apărut la noi la începutul anului 2000, la câțiva ani de la lansare. Rolul făcut de mama lui Raymond, Marie, este unul dintre cele mai bune roluri din istoria filmului. 

Cu aceste seriale am crescut frumos, din ele am învățat multe și ne-au adus multe momente de bucurie.  Le-am văzut fiind adolescenți, maturi și probabil că acum le vedem cu copiii noștri. 

03-2021
0 comentarii

0 comentarii